El projecte

El Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria 1936-1939 s’ubicarà en l’espai físic anomenat el Parc de la Memòria de 1.000 m², a sobre del refugi antiaeri principal del camp d’aviació situat davant del mas el Serral, en el terme municipal de Santa Margarida i els Monjos. La previsió d’espai cobert serà aproximadament d’uns 320m² en dos mòduls en forma d’hangar de 160 m² metres cadascun d’ells.

En una primera fase (2009-2010) es realitzarà l’acondiciament del primer mòdul/hangar com a Centre d’Interpretació de l‘aviació republicana i com a punt central del projecte Tots els Noms i dels itineraris del Vesper de la Gloriosa i de la Memòria Democràtica del Penedès; i a l’exterior s’instal·larà un monument – memorial als homes i dones de l’aviació republicana. També es musealitzarà interna i exteriorment el refugi del Serral.

En una segona fase (2011-2012) s’habilitarà el segon mòdul/hangar dins del qual es col·locarà una rèplica 1/1 del Polikarpov I-15 o Xato, que es construirà en aquesta fase tot emprant els mateixos materials de l’època; i un espai polivalent que serveixi com a sala d’actes i d’exposicions temporals que acollirà temes relacionats amb l’Aviació i la Guerra Civil i la Memòria Democràtica a partir del projecte Tots els Noms.

Imatges virtuals

El Centre d’Interpretació de l’aviació republicana i la guerra aèria 1936-1939 emplaçat a Santa Margarida i els Monjos té la voluntat i les potencialitats per esdevenir un centre de referència de l’Aviació Republicana i dinamitzador de la Memòria Democràtica al Penedès al voltant del projecte Tots els Noms (El Penedès, 1931-1979) i dels itineraris de la Memòria Democràtica al Penedès.


© Estació Territorial de Recerca Penedès
Carrer del Cadí núm. 2 (Biblioteca municipal) 08730 Santa Margarida i els Monjos
Tel: 93 898 04 09 (només matins) | Apartat de correus núm. 48
informacio@aviacioiguerracivil.com

Institut d´estudis Penedesencs Generalitat de Catalunya Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos
Quadrícula w+m: Disseny i programació web